Zoeken op de website

Worteltaart Carrotcake

heerlijke worteltaartjes met frosting.

Ingredi├źnten

  • 1 sinaasappel
  • 30 gram rozijnen
  • 125 gram roomboter
  • 150 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 140 gram lichte basterdsuiker
  • 300 gram wortel
  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram volle kwark
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 2-3 eetlepels poedersuiker

Worteltaart Carrotcake

Wie mij een beetje kent weet dat ik er dol op ben om groente in een zoet gerecht te stoppen. Ik zal binnenkort mijn courgette cake ook eens uploaden. Dus deze worteltaart mag niet ontbreken in de recepten.

  1. Rasp de sinaasappel en houdt dit apart voor de frosting.
  2. Pers de sinaasappel uit en wel hierin de rozijnen.
  3. Splits de eieren, doe in 1 kom de gele en in de andere kom de witte delen.
  4. Klop het geel van de eieren op met de suiker.
  5. Mix de boter er goed doorheen.
  6. Mix nu de gewelde rozijnen en sap erdoorheen
    (dit gaat er een beetje smerig uitzien)
  7. Mix de bloem, bakpoeder en de kaneel er goed doorheen.
  8. En als laatste de wortel.
  9. Klop het eiwit stevig op tot je de kom op de kop kunt houden.
  10. Spatel het wit voorzichtig door de rest van het beslag.
  11. Verdeel nu het beslag over 12 muffinvormpjes of doe het in een cake/taartblik.
  12. Schuif in de oven 20 minuutjes op 160 graden.
    Een taart moet 60 minuten in de oven.

Maak als de taartjes in de oven staan de frosting.

  1. Meng de rasp, citroensap, kwark en roomkaas goed doorelkaar.
  2. Schep er een lepel poedersuiker bij, klop,
  3. proef en doe er eventueel nog 1 bij,
  4. klop proef en herhaal tot je hem zelf god vindt.
  5. De frosting moet een beetje zurig blijven!

Tips om de worteltaart te maken met kinderen:

  1. De frosting maken vinden kinderen vaak super leuk
  2. Het beslag kloppen is een mooi klusje
  3. De kom schoonmaken voor het eiwit kun je een kind ook laten doen.
  4. Oudere kinderen kun je laten oefenen met het splitsen van de eieren

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief