Zoeken op de website

Zebra

Een leuk hapje op de verjaardag.

Ingrediënten

  • Roggebrood
  • Roomkaas
  • Verse kruiden: bieslook,peterselie
  • Lente-ui
  • Knoflook, 1 teentje
  • Zalm
  • Komkommer
  • Folie

In de zomer maakten we zebraatjes in de workshop. Van te voren nam ik een video op omdat ja wat zijn dat nu eigenlijk??
Nu is deze video beschikbaar en kun je de zebraatjes zelf maken!

Hoe maak je de zebra

  1. Snijd de komkommer in plakjes.(eventueel kun je hem eerst schillen hoeft niet perse.)
  2. Knip/snijd de kruiden fijn en meng deze door de roomkaas.(een drupje honing erdoor is ook heerlijk)
  3. Bekleed een cakeblik of een vierkante vorm met folie.
  4. Leg onderop een laagje roggebrood (max 1/3de pakje).
  5. Besmeer dit met roomkaas (iets minder dan de helft)
  6. Je kunt dit eventueel ook doen met een spuitzak!!
  7. Leg op de laag roomkaas een plakje zalm tot alle roomkaas is bedekt.
  8. Smeer nu op de onderkanten van de roggebrood een dun laagje roomkaas.
  9. Leg deze op de zalm met de roomkaas naar beneden.
  10. Smeer nu de bovenkant ook in.
  11. Leg hierop de komkommer.
  12. Smeer nu op de laatste plakjes roggebrood ook nog een beetje roomkaas.
  13. druk die bovenop de komkommer.
  14. Pak nu stevig in en laat iets opstijven in de koeling.
  15. Dan kun je hem snijden als je eraan toe bent.

Andere opties:

Speciale hamsoorten/spek.
Toast ipv roggebrood.
Ontbijtkoek en kokosbrood.
Oude kaas, roggebrood en komkommer
Witbrood en speculaas.

Tips om te maken met je kinderen:

  1. Laat je kinderen de variaties kiezen.
  2. De komkommer snijden kunnen de oudere kinderen doen.
  3. De zalm op de roomkaas leggen kunnen kinderen doen.
  4. Het sausje mengen kunnen kinderen doen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief