Zoeken op de website

Reuzedei Akkrum 2024

Reuzedei Akkrum 2024 Zaterdag 11 mei reuzenei Akkrum mochten de kinderen bij mij in…

Reuzedei Akkrum 2024

Zaterdag 11 mei reuzenei Akkrum mochten de kinderen bij mij in de tent een heus vlot maken!! Dit was best een uitgebreide workshop voor op de markt maar wel heel leuk!! Ik had hem ook nog niet eerder gedaan, thuis wel getest natuurlijk maar op zo’n markt met meerdere kinderen tegelijk is het altijd wel ff bedenken hoe ga ik dit tactisch doen.

Stap 1 was het maken van het “zeil ” Met verschillende kleuren fondant mochten de kinderen “het zeil” maken. Eerst 3-4 bolletjes fondant kiezen. De meeste kinderen gingen voor verschillende kleurtjes! Deze bolletjes samen kneden. Net als met klei. En dan uitrollen tot een netjes plakje. Er kwamen allerlei vormen voorbij. Deze mochten even op de hoek van de placemat gelegd worden.

Stap 2: Glazuur maken. Met poedersuiker, water en een klein beetje kleurstof mochten de kinderen de glazuur maken. En deze netjes verspreiden over de wafel.

Stap 3: versieren!!! De ene super precies. De andere probeert gewoon zoveel mogelijk lekkers erop te krijgen.

Stap 4: De mast Ondertussen pak ik “de mast” uit. Dit is een dipper, een soort kauw snoepje maar geen kauwgum. In eerste instantie had ik een satéprikker maar ik was bang dat kinderen deze zouden opeten per ongeluk. Ik moest een aantal test runs draaien maar uiteindelijk kwam de dipper als winnaar uit de bus. Zodra de mast is uitgepakt mogen de kinderen de mast insmeren met glazuur (met je vinger natuurlijk en dan je vingers aflikken 😂) en het zeil erop plakken. (ik heb serieus mijn hoofd gebroken hierover. Thuis maakte ik een gaatje in het fondant maar eigenlijk hield dit niet… Pas op de dag zelf bedacht ik het plakken met de glazuur. 😂😂😂😂 Gaatje prikken met een rietje in de wafel.

En dan als laatste stap de mast in het vlot! Natuurlijk moet er dan nog ff een foto gemaakt worden. En dan lekker smikkelen. Het was een super dag met vele vlotten. Ik had het hele bad naast mij kunnen vullen ermee!

Denk je nu he! ik heb binnenkort ook een markt met als thema water. Neem dan contact met mij op via info@klaskehaarkookworkshops.nl 

Kijk hier ook naar de andere mogelijkheden qua markten

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief