Zoeken op de website

Suikervrije gebakjes

Suikervrije gebakjes Vandaag moest ik even aan de slag met suikervrij gebak. Het moesten…

Suikervrije gebakjes

Vandaag moest ik even aan de slag met suikervrij gebak. Het moesten kleine gebakjes worden. Petit fuors. Dus advies gevraagd bij mn mem. Zij zei: “bakjes van bladerdeeg met fruit”. 

Klinkt goed! Bladerdeeg zit geen suiker in, beetje vullen met slagroom/mascarpone mengsel zodat het mooi stevig blijft en garneren met fruit. 

Maar ja, wat voor fruit dan? 

Want het moet er mooi uitzien maar in fruit zit ook suiker in. Natuurlijke suikers maar toch ik wilde het suikergehalte wel minimaal houden. 

Nu is google af en toe mijn beste vriend dus ik zoeken. En ik vond een prachtige lijst op het Diabetesfonds. Dus ik denk yes! Dus ik kijken welke is het minste suiker. 

Oeh mandarijn daar zit maar 4,5 gram in en dat ziet er ook nog mooi uit dat oranje. Met framboos ook 4,5 gram. Keurig! Tot ik nog een keer extra keek en dubbelcheckte. 

Blijkt dus dat het per stuk is…. 

En mandarijn is dus 4,5 gram suiker op 55 gram. Zit je per 100 gram ineens veel hoger. Daar ging ik dus bijna de mist mee in. 

Ik kan me voorstellen dat dat meer mensen overkomt. Zeker als je net als ik niet zo veel ervaring hebt met het uitrekenen van dat soort dingen. Daarom ben ik zo brutaal geweest om de lijst over te nemen en een klein beetje aanpassen zodat er nu ook bij staat hoeveel suiker er per 100 gram inzit. 

Hieronder vindt je dus ook die lijst in pdf. . Mis je nog bepaalde fruitsoorten?
Laat het mij weten dan ga ik kijken of ik deze kan toevoegen.

LET OP! AAN DEZE LIJST KUNNEN GEEN RECHTEN ONTLEENT WORDEN!

Hoeveel suiker in fruit lijst

Het recept:

Ingredienten:
1 bakje Frambozen
1 bakje Rode bessen
150 gram Mascarpone
150 gram Slagroom
1 pakje bladerdeeg
1 reep hele pure chocolade (daar zit het minste suiker in)
stevia/sucrose

Hoe maak je deze suikervrije gebakjes:

  1. Steek rondjes uit het bladerdeeg.
  2. Ik gebruikte de deksel van een pot Speculoos.
  3. Prik gaatjes in het rondje om te voorkomen dat je bladerdeeg helemaal opbolt.
  4. Leg deze in vormpje zodat je een bootje krijgt.
  5. Bak op 200 graden 20 minuten.
  6. Laat afkoelen
  7. Smelt de chocolade
  8. smeer een heel dun laagje chocolade op je bladerdeeg
  9. Klop de slagroom stevig op.
  10. Meng met de mascarpone.
  11. Breng op smaak met de sucrose.
  12. Spuit je mengsel in het bootje.
  13. Decoreer met fruit naar wens.
  14. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief