Zoeken op de website

kooktip: wegen en meten

Een belangrijk onderdeel van het koken is wegen en meten. Voor bijvoorbeeld gebak, taartjes…

Kooktip: wegen en meten

Een belangrijk onderdeel van het koken is wegen en meten.
Voor bijvoorbeeld gebak, taartjes en koek komt het wel precies hoeveel gram je in het gerecht doet. Bijvoorbeeld een brood van xx gram daar gaat xx gram aan gist in.
Daarom zeg ik bij een online kookworkshop ook: laat je kinderen helpen met klaar zetten en helpen met het afwegen van de ingrediƫnten.
Zo brengen ze ook meteen cijfers en gewichten in de praktijk.
Want hoeveel is een kilo? En hoeveel is 100 gram?

Voor een groepsworkshop neem ik de ingrediƫnten wel afgemeten mee.
Dit is voor de doorstroom. Kinderen krijgen dan uiteraard het recept mee zodat ze het thuis nog een keer kunnen maken en dan zelf aan de slag kunnen met de weegschaal.

Wil je meer informatie over de kookworkshops/kooklessen?
Neem dan contact op met info@klaskehaarkookworkshops.nl

Meer tips?? Kijk ook eens bij deze

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief