Zoeken op de website

Aardappelpuree

aardappelpuree

Ingrediënten

  • aardappels 200 gram per persoon
  • Melk
  • Roomboter
  • Optioneel: zout

Aardappelpuree

  1. Schil de aardappels.
  2. Snij de de aardappels in kleine stukken.
  3. Was ze!
  4. Kook de aardappels (zie gekookte aardappels)
  5. Giet de aardappels af.
  6. Doe een flinke klont boter en melk in de pan.
  7. Ik doe zoveel melk dat de onderste laag net niet onder staat.
  8. En nu stamp je tot je een smeuïg geheel krijgt!
  9. Eet de aardappelpuree warm met een gehaktbal!

Tips om je kinderen te betrekken bij dit gerecht

  1. Kinderen kunnen de aardappels in blokjes snijden.
  2. Oudere kinderen kunnen de aardappels schillen.
  3. De allerkleinsten vinden het leuk om de aardappels in de pan te doen.
  4. Stampen is altijd leuk!!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief