Zoeken op de website

Gehaktballen

Gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • Peterselie
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • zout + kruiden
  • ei
  • optioneel: paneermeel

Hoe maak je gehaktballen:

  1. Snipper de ui heel fijn.
  2. Pel de knoflook en snijd heel fijn.
  3. Snijd de kruiden heel fijn.
  4. Klop een eitje los
  5. Meng alles door het gehakt
  6. Gehakt te nat? Voeg een beetje paneermeel toe
  7. Neem een handje vol gehakt en rol tot een gehaktbal
  8. Doe een beetje bak en braad boter in de pan.
  9. Laat de boter licht bruin worden.
  10. Bak de gehaktballen om enorm in de pan.
  11. Voeg eventueel een extra uitje/paprika of champignons toe.
  12. Voeg water toe voor de jus.

Hoe betrek je kinderen bij dit recept?

  1. Laat de kinderen de gehaktballen draaien.
  2. Laat je kinderen de kruiden knippen/snijden.
  3. Laat je kind het eitje los kloppen. (tip)
  4. Oudere kinderen kunnen de ui en de knoflook fijn snijden.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief