Zoeken op de website

Bomba alaska

spectaculair toetje met ijs

Ingrediënten

  • 1 pak cake
  • 1 liter ijs (smaak naar keuze)
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • Jam (smaak naar keuze)
  • huishoudfolie

Bomba Alaska

Dit recept is bekend van masterchef. Ik dacht echt oké wat zij kunnen kan ik ook!! De eerste keer dat ik het maakte was voor familie met kerst. Toen kon ik nog niet zelf ijs maken dus gebruikte ik gewoon lekker een bak ijs. (later leerde ik zelf ijs maken zonder ijsmachine)

Zelf cake bakken voor de bomba Alaska

Dan heb je nodig: 100 gram boter, 2 eieren, 80 gram suiker, 1 zakje vanille suiker 100 gram zelfrijzend bakmeel.

  1. Klop de eieren met de suiker luchtig op.
  2. Klop de boter erdoorheen.
  3. En daarna het zelfrijzend bakmeel
  4. Schep in de vorm.
  5. Bak de cake op 180 graden af ±30-45 minuten afhankelijk van je vorm.

Zelf ijs maken voor de bomba Alaska

Dan heb je nodig: 100 gram eigeel, 100 gram suiker, 100 ml slagroom
Smaak naar keuze: 200 gram

  1. Klop de eieren met de suiker boven een pan met heet water op.
  2. Klop tot het eigeel soepel van je garde afloopt.
  3. Voeg de smaak toe aan het eigeel en laat volledig afkoelen
  4. Klop de slagroom op
  5. Meng het eigeel en de slagroom met elkaar.
  6. Zet in de vriezer tot hij hard is.

Als de cake en het ijs klaar zijn kun je beginnen met het maken van de bomba Alaska. Je kunt dit natuurlijk ook kant en klaar kopen.

  1. Neem een cakeblik en doe hier een laagje huishoudfolie in.
  2. Snijd de cake in plakken van ongeveer een halve cm dik.
  3. Bekleed de hele vorm met de cake, de bodem en de zijkanten.
  4. Bestrijk nu eventueel met een laag jam.
  5. Vul nu het cakeblik met ijs. Je kunt elke smaak kiezen die je wilt.
  6. Je kunt ook laagjes maken met verschillende kleurtjes voor een extra spectaculair toetje.
  7. Dek het ijs af met nog een laagje cake dek af met een laagje huishoudfolie en druk stevig aan. (stevig is niet pletten!)
  8. Zet dit gedeelte in de vriezer.
  9. Splits de eieren. Klop op tot je een luchtige massa krijgt.
  10. Doe de suiker erbij en klop tot je een taaie massa hebt.
  11. Laatste stap vlak voor serveren: zet de oven aan op 180 graden.
  12. Haal de cake uit de vriezer, uit de vorm en uit het huishoudfolie.
  13. Zet hem op een bakplaat/rooster met bapier.
  14. Verdeel het eiwitmengsel over de cake en zet dan 5 minuutjes in de oven.
  15. Of als er een brander is kan je een volwassene met de brander laten grillen ipv oven.

Tips als je de bomba alaska maakt met kinderen:

  1. De oudere kinderen kunnen de cake in plakjes snijden.
  2. De cake insmeren met jam.
  3. Ijs uitzoeken is natuurlijk super leuk!
  4. De cake vorm bekleden met cake kunnen kinderen prima zelf!
  5. De vorm vullen met ijs (en ondertussen snoepen) is een prima klusje)
  6. Oudere kinderen kunnen zelf de eieren splitsen.

Meer lekkere toetjes?? Check ook eens deze

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief