Ingrediënten
- 150 gram chocolade
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram zachte boter
- 1 eigeel
- 75 gram lichte basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1 sinaasappel
- 1 zakje vanillesuiker
Chocolade chip cookies zijn ook zeer geschikt voor kinderfeestjes.
Elk kind maakt dan haar eigen individuele portie. (5-6 koekjes)
Kinderen vinden koekjes bakken sowieso al leuk.
En met deze kun je de chocolade variëren.
Deze keer maken we de regenboogversie!
Hoe maak je chocolade chip cookies?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de boter met de suiker in een kom en klop tot je een gladde massa hebt.
- Hoe zachter je boter hoe beter dit lukt.
- Voeg nu de meel toe en mix tot een glad deeg.
- Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en mix dit door je koekjesdeeg
- Nu komt het leukste gedeelte!!
- Hak de chocolade in kleine stukjes en meng dit door het deeg. Wil je regenboogkoekjes?? Gebruik dan M&M’s
- Maak bolletjes van het deeg en leg deze met redelijk wat ruimte ertussen op een plaat met bakpapier.
- Druk de koekjes een beetje plat en bak ze 12-14 minuten af in de oven.
(heb je dikke koekjes dan duurt het bakken wat langer.)
- Laat afkoelen buiten de oven.
Tips als je de koekjes maakt met kinderen:
- Het afmeten van de ingrediënten is een mooi klusje voor kinderen.
- Ga naar de winkel en laat ze zelf kiezen welke chocolade ze willen.
- Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes maken.
- Het deeg mengen met de handen is altijd een succes.
- Zorg voor zachte boter dan lukt het mixen van het deeg het beste!
Meer recepten check ook eens deze: kip met groente