Zoeken op de website

Chocolade chip cookies

je stopt gewoon een regenboogje in je mond!

Ingrediënten

  • 150 gram chocolade
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram zachte boter
  • 1 eigeel
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 zakje vanillesuiker

Chocolade chip cookies zijn ook zeer geschikt voor kinderfeestjes.
Elk kind  maakt dan haar eigen individuele portie. (5-6 koekjes)
Kinderen vinden koekjes bakken sowieso al leuk.
En met deze kun je de chocolade variëren.
Deze keer maken we de regenboogversie!

Hoe maak je chocolade chip cookies?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de boter met de suiker in een kom en klop tot je een gladde massa hebt.
  3. Hoe zachter je boter hoe beter dit lukt.
  4. Voeg nu de meel toe en  mix tot een glad deeg.
  5. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en  mix dit door je koekjesdeeg
  6. Nu komt het leukste gedeelte!!
  7. Hak de chocolade in kleine stukjes en meng dit door het deeg. Wil je regenboogkoekjes?? Gebruik dan M&M’s
  8. Maak bolletjes van het deeg en leg deze met redelijk wat ruimte ertussen op een plaat met bakpapier.
  9. Druk de koekjes een beetje plat en bak ze 12-14 minuten af in de oven.
    (heb je dikke koekjes dan duurt het bakken wat langer.)
  10. Laat afkoelen buiten de oven.

Tips als je de koekjes maakt met kinderen:

  1. Het afmeten van de ingrediënten is een mooi klusje voor kinderen.
  2. Ga naar de winkel en laat ze zelf kiezen welke chocolade ze willen.
  3. Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes maken.
  4. Het deeg mengen met de handen is altijd een succes.
  5. Zorg voor zachte boter dan lukt het mixen van het deeg het beste!

Meer recepten check ook eens deze: kip met groente

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief