Zoeken op de website

Gepofte aardappel

gepofte aardappel met vulling

Ingrediënten

  • grote aardappel (1-2 p.p)
  • spekjes
  • diverse groente
  • creme fraiche

Gepofte aardappel

Dit is echt zo’n gerecht waar je van moet houden. Het voordeel is wel dat je van alles kunt toevoegen of laten om het lekker te maken. Ook leuk om te doen bij een kampvuur!

  1. Schrob de aardappelen heel goed schoon.
  2. Prik een paar gaatjes in de aardappels.
  3. Omwikkel strak met aluminiumfolie.
  4. Doe in de oven ± 1 uur. (200 graden)
  5. Na een half uur kun je beginnen met de vulling.
  6. Snijd alle groente fijn,
  7. Bak de spekjes uit enz.
  8. Check de aardappel of hij zacht is (je kunt er in prikken)
  9. Pak de aardappel !!voorzichtig!! uit de oven.
  10. Haal het aluminiumfolie erom weg
  11. Snijd de aardappel in.
  12. Laat nu iedereen de gepofte aardappel vullen naar eigen smaak!!

Tips om de gepofte aardappel te maken met je kinderen:

  1. Kinderen kunnen de aluminiumfolie om de aardappel heen doen.
  2. Oudere kinderen kunnen de groente fijn snijden.
  3. Jonge kinderen kunne de crème fraiche losroeren.
  4. Laat je kinderen eens bedenken wat een lekkere vulling zou kunnen zijn.

Kijk ook eens bij het recept voor aardappelpuree

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief