Zoeken op de website

Kalkoen

Kalkoen, dit was echt een feestmaaltijd.

Ingrediënten

  • 2 kalkoenenbouten
  • 2 grote uien
  • Knoflook, 3 teentjes
  • 2-3 eetlepels: uienpoeder, knoflookpoeder, kurkuma, paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Met een voorliefde voor gevogelte (en vis) kon deze niet ontbreken. Nu wil het ook nog eens zo zijn dat het nu bijna kerst is (23-12-2021) dus ik dacht laat mij eens kalkoen maken. Wij kregen het vroeger regelmatig en ik vindt het heerlijk! Dus gewoon maar eens wat proberen. Zoals je kunt zien op de foto is het erg geslaagd!

  1. Kruid de kalkoen flink.
  2. Doe wat boter in de pan en bak  aan beide kanten bruin.
  3. Snijd ondertussen de ui en pel de knoflook.
  4. Doe dit onderin de slowcooker.
  5. Kalkoen erbovenop met een beetje vet uit de pan.
  6. Deksel erop 7 uur op low.

Ik heb na 7 uur de kalkoen uit de pan gehaald, de ui en knoflook uit de pan geschept met een beetje vet en dit gepureerd met wat water en nog beetje zout. Voor een heerlijke jus.

Tips om je kinderen te laten helpen met kalkoen:

  1. Laat je kinderen  kruiden.
  2. De ui snijden komt niet zo precies dus dat kunnen ze mooi doen.
  3. Knoflook pellen is ook een geschikt klusje
  4. Alles in de pan doen kunnen ze ook (behalve de kalkoen die is heet dus dat doe je zelf)

Lekker met aardappelkroketten

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief