Zoeken op de website

Lasagne

Stapelen maar!

Ingrediënten

  • 1 verspakket lasagne
  • 500 gram gehakt
  • 100 gram kaas
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml melk
  • Extra: groente

Dit is wel grappig, het is nog niet zo lang geleden dat ik eigenlijk lasagne alleen maar kant en klaar at. Gewoon omdat ik niet zo goed wist hoe je dat klaar moest maken. Toen ontdekte ik de verspakketten. En sindsdien eten we nooit meer kant en klaar.
(Oké schuldig afgelopen week hadden we kant en klaar omdat we beide laat waren en ik niets voorbereid. Maar man wat was dat zout!! Wel lekker voor een keer maar volgende keer maak ik het weer zelf!!)

Hoe maak je lasagne?

  1. Snijd alle groente in stukken.
  2. Bak het gehakt rul
  3. Voeg de groente toe
  4. En de tomatensaus
  5. laat even lekker sudderen.
  6. Maak ondertussen in een andere pan de bechamelsaus.
  7. Doe een eetlepel boter in de pan, smelt en voeg de bloem toe.
  8. Roer tot de bloem lichter begint te kleuren.
  9. Voeg melk toe dat alles net onder staat,
  10. roer roer roer tot de saus begint in te dikken,
  11. voeg nu rustig al roerend de melk toe en blijf roeren tot hij de gewenste dikte heeft.
  12. Nu kun je stapelen.
  13. Bedek de bodem met gehakt/tomaten-groentesaus.
  14. Doe een laagje lasagne bladen erop.
  15. Laagje bechemel saus.
  16. Laagje gehakt/tomaten-groentesaus
  17. Laagje lasagne
  18. enz enz.
  19. Eindig met een laagje tomatensaus.
  20. Bestrooi met kaas en zet in de oven 45 minuten op 200 graden.

Tips om lasagne te maken met kinderen:

  1. Laat je kinderen de kaas raspen.
  2. Kinderen kunnen de saus roeren (maakt niet uit welke)
  3. Stapelen is een leuk klusje.
  4. Laat je kinderen de groente snijden. (Kunnen ze ook niet zeggen dat het te grof is )
  5. Kinderen kunnen de extra groente kiezen die erin kan. Denk dan bijvoorbeeld aan champignons.
  6. Kaas over de lasagne heen strooien is precies zon klusje.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief