Zoeken op de website

Roomijs

Zelf ijs maken

Ingrediënten

  • 100 gram eigeel
  • 100 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram Smaak naar keuze

Hoe maak je roomijs?

  1. Splits de eieren in geel en wit.
  2. Als je 100 gram eigeel hebt doe je de suiker erbij en zet dit op een pannetje met kokend water op het vuur. (Au bain marie)
  3. Nu moet je kloppen kloppen kloppen.
  4. Je wilt niet dat je roerei krijgt dus doe het rustig aan.
  5. Je klopt net zo lang tot je eigeel in sliertjes van de garde afloopt.
  6. Je kunt ook een beetje tussen je vingers nemen, als het glad is dan is het klaar.
  7. Als je eigeel mengsel klaar is zet je het in een bak met koud water.
  8. Klop nu de slagroom stevig dat er lichte pieken ontstaan.
  9. Snijd nu je fruit, chocolade welke smaak je hebt gekozen in kleine stukjes en meng dit door je eigeel
  10. Als je eigeel en slagroom ongeveer dezelfde temperatuur hebben kun je het door elkaar heen spatelen.
  11. Zet dit in een diepvriesbak in de vriezer en laat hard worden.

    Let op!! roomijs met fruit wordt harder dan bv met chocolade.
    Om het ijs zacht te houden kun je alcohol bij het eigeel doen dan blijft het zachter…

    Met het eiwit maak je heerlijke schuim! 

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief