Ingrediënten
- 200 gram chocolade
- 50 gram noten
- 150 gram dadels
- 30 gram pindakaas
- 30 gram pinda's
Snicker bolletjes
Naast de Lion is dit mijn favoriete candybar in het klein dus het zijn heerlijke snicker bolletjes!
- Knip de dadels in hele kleine stukjes,
- Hak de noten in kleine stukjes
- Hak de pindas grof
- Verwarm de pindakaas
- Meng de dadels, noten en pinda’s met de pindakaas.
- Laat iets afkoelen.
- Maak van dit mengsel bolletjes.
- Doe in elk bolletje een prikkertje en zet 15-30 minuten in de vriezer om op te stijven. Of druk het mengsel in een ijsklontjesvorm.
- Smelt de chocolade au baim marie of in een magentrornbestendige schaal.(au bain marie is een pan met heet water en dan een warmtebestendige kom er- boven op met de stukjes chocolade, door het water tegen de kook aan te brengen smelt je chocolade)
- Als je bolletjes bevroren zijn dan haal je ze door de chocolade heen.
- Leg de bolletjes terug op een stukje bakpapier en zet nog 5-10 minuutjes in de vriezer om de chocolade hard te laten worden.