Zoeken op de website

Spijsbroodjes

Heerlijke spitsbroodjes

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 pakje amandelspijs
  • 1 sinaasappel
  • kaneel
  • 1 ei
  • suiker

Spijsbroodjes

  1. Leg alle plakjes bladerdeeg op het aanrecht met het papiertje naar boven.
  2. Verwijder het papiertje van de bladerdeeg.
  3. Klop het ei los in een bakje.
  4. Rasp en pers de sinaasappel.
  5. Doe de amandelspijs in een kom.
  6. Voeg de sinaasappelrasp, de helft van het sap en de helft van het ei toe.
  7. Kneed de amandelspijs met de andere ingrediënten goed door.
  8. Maak van het amandelspijs “worstjes” iets kleiner dan het bladerdeeg.
  9. Leg op elk plakje bladerdeeg 1 “worstje”
  10. Zet hier de oven aan op 200 graden.
  11. Vouw het bladerdeeg dicht. en druk de randjes iets aan (met een vork)
  12. Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei.
  13. Bestrooi met suiker.
  14. Bak in de oven 20 minuten op 200 graden.

Laat goed afkoelen voordat je ze eet.

Tips om de spijsbroodjes te maken met je kinderen:

  1. De spijs kneden kunnen kinderen heel goed doen.
  2. De velletjes van het bladerdeeg afhalen is een leuke uitdaging.
  3. De worstjes maken kunnen kinderen ook heel goed.
  4. De suiker over de spijsbroodjes strooien.
  5. Of het bladerdeeg insmeren met eigeel

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief