Ingrediënten
- 1 grote prei
- Knoflook, 2 tenen
- 1,5 punt paprika
- 4 grote tomaten
- 500 gram sucade lappen
- 2 theelepels mosterd
- Kruiden: kerriepoeder, zout, paprikapoeder en kurkuma
- Verse peterselie en Maggikruid, (lavas)
Hoe maak je heerlijk stoofvlees
- Snijd of knip het stoofvlees in grove stukken.
- Kruid het vlees (flink)
- Snijd de groente grof.
- Doe een beetje bak en braad in de pan en laat licht kleuren.
- Bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de groente toe
- Bak heel even mee.
- Voeg 1 glas water toe
- Deksel op de pan. Vuur zacht en pruttelen maar!
- Laat in ieder geval 4-6 uur pruttelen check af en toe of er nog water opstaat.
Of doe het in de slowcooker:
- Snijd en knip het vlees in grove groente
- Kruid het vlees (flink)
- Snijd de groente grof.
- Doe alles in de slow. 10 uur op low en doe wat leuks!
Tips om kinderen te betrekken bij stoofvlees:
- Snijden van de groente of het vlees.
(sukadevlees kun je ook knippen met een goede keukenschaar)
- Knoflook pellen is een leuke klus voor kinderen.
- Kinderen kunnen alle ingrediënten in de pan doen.
- Vlees met kruiden mengen is een leuke klus voor kinderen.
Voor inspiratie wat per erbij kunt doen kijk eens hier.