Zoeken op de website

Stoofvlees

Stoofvlees, met tomaat prei en paprika.

Ingrediënten

  • 1 grote prei
  • Knoflook, 2 tenen
  • 1,5 punt paprika
  • 4 grote tomaten
  • 500 gram sucade lappen
  • 2 theelepels mosterd
  • Kruiden: kerriepoeder, zout, paprikapoeder en kurkuma
  • Verse peterselie en Maggikruid, (lavas)

Hoe maak je heerlijk stoofvlees

  1. Snijd of knip het stoofvlees in grove stukken.
  2. Kruid het vlees (flink)
  3. Snijd de groente grof.
  4. Doe een beetje bak en braad in de pan en laat licht kleuren.
  5. Bak het vlees rondom bruin.
  6. Voeg de groente toe
  7. Bak heel even mee.
  8. Voeg 1 glas water toe
  9. Deksel op de pan. Vuur zacht en pruttelen maar!
  10. Laat in ieder geval 4-6 uur pruttelen check af en toe of er nog water opstaat.

Of doe het in de slowcooker:

  1. Snijd en knip het vlees in grove groente
  2. Kruid het vlees (flink)
  3. Snijd de groente grof.
  4. Doe alles in de slow. 10 uur op low en doe wat leuks!

Tips om kinderen te betrekken bij stoofvlees:

  1. Snijden van de groente of het vlees.
    (sukadevlees kun je ook knippen met een goede keukenschaar)
  2. Knoflook pellen is een leuke klus voor kinderen.
  3. Kinderen kunnen alle ingrediënten in de pan doen.
  4. Vlees met kruiden mengen is een leuke klus voor kinderen.

Voor inspiratie wat per erbij kunt doen kijk eens hier.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief