Zoeken op de website

Tomatensaus

Tomatensaus (basis) Deze basis tomatensaus maak je ook weer met een roux. Het mooie…

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • water/bouillon
  • ui
  • knoflook

Tomatensaus (basis)

Deze basis tomatensaus maak je ook weer met een roux. Het mooie is hieraan kun je zoveel toevoegen dat je ook een tomatensoep of een hele ingewikkelde tomatensaus kunt maken.

  1. Bak in een beetje boter een uitje en knoflook licht aan.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en maak hiermee en roux.
  3. Voeg nu bij de roux water toe tot de roux net onder staat en roer roer roer!!
  4. Als de saus dikker wordt voeg je weer meer water/bouillon toe.
  5. Tot je de gewenste dikte en hoeveelheid hebt.
  6. Nu kun je nog allerlei groente toevoegen.2 manieren eerst bakken en dan erbij of lekker mee laten pruttelen.
    Kijk dan wel uit dat je saus niet te dik wordt.
    (je kunt ook andersom werken maak dan een “gewone roux” kook allerlei groente: tomaat, wortel etc. en voeg de roux als laatste toe om de saus in te dikken.)

    Meer sauzen vindt je hier

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief