Zoeken op de website

Valentijn: brownie

Valentijn, chocolade brownie

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 100 gram boter 2x50
  • 80 gram suiker 2x40
  • 180 gram bloem 2x90

Valentijn: brownie

Deze heerlijk brownie is ideaal voor valentijn. Chocolade is altijd een goed idee. En deze combi van brownie en blondie verrast je lief altijd!

  1. Smelt 1 deel van de boter in een pannetje op laag vuur.
  2. Zodra de boter gesmolten is voeg je de pure chocolade toe. Blijf roeren!!
  3. Zodra de chocolade gesmolten is zet je het vuur uit.
  4. Laat de gesmolten boter/chocolade even staan.
  5. Mix ondertussen 1 ei met de suiker.
  6. Klop tot je een mooie schuimige massa krijgt.
  7. Voeg rustig de chocolade toe en meng dit goed door elkaar.
  8. Voeg de bloem toe en spatel door elkaar.
  9. Giet de laag op de bodem van je vorm.
  10. Smelt nu het andere deel van de boter.
  11. Haal de boter van het vuur als het gesmolten is en voeg de witte chocolade toe. (dit verbrand namelijk veel sneller)
  12. Zodra de chocolade gesmolten is zet je het aan de kant.
  13. Meng nu het andere ei met de suiker.
  14. Voeg als het een schuimig geheel is de witte chocolade/boter toe en meng goed.
  15. Voeg ten slotte de bloem toe en spatel door elkaar.
  16. Giet deze laag voorzichtig op de bruine laag. Strooi wat versiering over de bovenkant.

Bak af in de oven 25 minuutjes op 180 graden.
Laat iets afkoelen dan is je Valentijn: brownie blondie klaar

Meer valentijnsrecepten?? Bekijk ook eens deze

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief